Seniai nusižiūrėtas, bet taip niekad ir nepabandytas. Bet kai vėl pamačiau jį čia, negalėjau atsilaikyti.

Prieš techninę recepto pusę, trumpas pasiteisinimas:
taip, aš mėsos nevalgau. Ir taip, aš anksčiau nesuprasdavau, kaip galima gaminti ir publikuoti patiekalus, kurių skonio pats nežinai. Bet. Bet yra tas, kad kai yra kitų puikių degustatorių [ačiū :) ] galiu be jokios baimės rašyti, aprašyti ir dalintis įspūdžiais gaminant ne vegetariškus valgius.
Taip kad ačiū už kantrybę bei supratimą skaitytojams, kurie su viltim vis laukia čia kažko mėsiško :)  Bus ir tokių patiekalų. Visokių bus, nes visokių reikia.

O šiam patiekalui reikia:
vištienos krūtinėlių filė [sunaudojau 3]
šiek tiek daugiau nei pusės puodelio miltų
druskos, pipirų pagal skonį
2 didelių kiaušinių
1.5 puodelio džiūvėsėlių
0.5 puodelio tarkuoto “Džiugo” sūrio
sviesto, aliejaus kepimui

Procesas:
Kiaušinį išplakam su šaukštu vandens. Kitoj lėkštėj sumaišom miltus su pipirais ir druska. Trečiam inde sumaišom džiūvėsėlius su “Džiugo” sūriu.
Vištienos krūtinėlę supjaustom į 2-3-4 dalis – pagal poreikį. Kiekvieną dalį išmušam mėsos plaktuku. Plonai, iki kelių mm storio.
Mėsą apvoliojam miltuose, tada panardinam į kiaušinių plakinį, ištraukiam, nuvarvinam perteklių, pavoliojam džiūvėsių/Džiugo mišiny. Kepam įkaitintam aliejaus/sviesto mišinį – vienam kepimui užtenka 1-2 šaukštų aliejaus ir šaukšto sviesto. Taip iškepam visą mėsytę. Patiekiam su salotom.

Skanaus!


About these ads