Labai malonu pristatyt receptuką, parvežtą mano draugo mamos iš Vokietijos, kurioje jis yra itin mėgstamas. Originalus patiekalas ruošiamas iš šviežių šparagų , tad, tik prasidėjus šparagų sezonui, vokiečiai išties mėgsta jį pasigaminti. Valgoma su hollandaise [Olandišku] padažu ir virtomis bulvėmis.

Lietuvoje šparagai nepigūs, o ir sezonas jau seniai praėjęs, todėl ruošiau iš konservuotų. Be abejo, skonis kitoks, tačiau vis vieną vertas dėmesio.

Naudojau:
Indelį konservuotų šparagų
Pakelį fasuotos plonai pjaustytos mėsytės [gali būti bet kuri, kokią labiausiai mėgstat. Naudojau jautienos nugarinę]
aliejaus kepimui

Padažui:
3 kiaušinio trynius
100g tirpinto sviesto
šaukštą citrinos sulčių
pipirų, druskos

+virtos bulvės

O gaminam taip:
Kadangi šparagai konservuoti [kitu atveju būtų tekę pastaruosius nulupti ir apvirti. Tikiuos, atėjus sezonui [arba tinkamesniam laikui], pasigaminsiu ir tai. ], darbo nedaug: imam šparagus ir apvyniojam mėsytės riekelėm. Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus ir dedam apvyniotus šparagus. Keletą minučių apkepam. Taip skaniau :)

Ilgiausiai trunkanti šio patiekalo gaminimo proceso dalis – padažas. Tačiau nesudėtinga.

Darom taip:
Užverdam vandenį,ant puodo viršaus dedame dubenį [padažas bus gaminamas ant garų]. Virdami vandenį ant silpnos ugnies, į dubenį dedam trynius. Be perstojo plakam juos šluotele. Kai šie kiek sutirštėja, pilam šaukštą verdančio vandens iš puodo, plakam toliau. Tryniai turi kiek pabalti. Tada pilam dar vieną šaukštą verdančio vandens. Plakam.. Į trynius maža srovele pilam tirpintą sviestą. Plakam.. Po keletos minučių padažas kiek sutirštės. Tada pilam citrinos sultis, pipirinam ir padruskinam ir pilam ant špraragų.
Patiekiam su virtom bulvytėm.

Skanaus, mielieji :)