Labai mėgstu žuvį. Aišku, šaldyta filė – nekoks variantas, tačiau vis tiek tai – žuvis. Šį kartą kepiausi.. tenka pripažinti, kad tai – šioks toks marmalas. Atrodo nekaip, visko daug, bet tas “visko daug” nėra “per daug”. Taigi, jei norisi kažko įvairaus, šitas reikalas tam visai tiks.

“Graikiškai paruošta žuvis” – skambus pavadinimas, bet kaip ji ruošiama Graikijoje, deja, neteko matyti [o gal kas papasakos? :) ], tad tiesiog nesikabinėkim ir palikim pavadinimą tokį, kokį siūlo žurnale “Darbštuolė”. Iš ten ši idėja ir paimta.

Taigi, naudosim:

~600g menkės filė [buvo šaldyta]
virtą kiaušinį
didelį svogūną
kelis nemažus pomidorus
80g fermentinio sūrio
100ml majonezo
prieskonius žuviai
aliejų kepimui

Procesas:
Žuvytės filė atšildom, supjaustom norimo dydžio gabaliukais, apibarstom žuvies prieskoniais ir apkepam keptuvėj su aliejum. Paruoštą žuvį dedam į kepimo indą.
Dabar svogūnus supjaustom žiedais arba pusžiedžiais ir taip pat apkepam aliejuj. Pomidorus supjaustom žiedeliais, virtus kiaušinius – taip pat. Pastaruosius dedam ant žuvytės, ant jų – pomidorą ir svogūną. Galiausiai viską užpilam majonezu, apibarstom tarkuotu sūriu ir šaunam į 190° C įkaitintą orkaitę. Kepam, kol apskrus sūris.
Viskas. Patiekalas tikrai nėra itin sveikuoliškas ir išvaizdus. Bet skonio jam netrūko. Daržovių galima dėti daugiau [tą padariau aš], o ir kitų ingredientų – pagal skonį.
Tai tiek.

Skanaus!