Mėgstu žemės riešutus. Ir jų sviestą. Dar mėgstu vištieną.. O kai būna du viename.. Mm.. Pirmąkart bandytas, bet nusisekęs receptas. Gaila, tokie troškiniai išvaizdumu nepasižymi, bet skonis.. skonis svarbiausia.
Idėja paimta iš knygutės Vaišės: Vištienos patiekalai.
Bandykim.

Reikėjo:
vištos krūtinėlės filė [naudojau vieną, gal 500g svorio]

1 svogūno
keletos česnako skiltelių
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

75g žemės riešutų sviesto

stiklinės vištienos sultinio

šaukštelio ciberžolės

šaukštelio maltos kalendros
šaukštelio kmynų

aštrių čili pipiriukų pagal skonį [dėjau du nedidelius konservuotus]
druskos, juodų pipiriukų

Gaminimo procesas:
Kepuvėj įkaitinam aliejų ir apkepam smulkintus česnakus ir svogūnus .Tol, kol pastarieji taps kone permatomi. Tai padarius, susidedam daržovės kur nors kitur ir toj pačios keptuvėj vėlgi aliejuj apkepam nedideliais gabaliukais supjaustytą vištytę. Tuomet ją dedam į indą, kuriame kepsim, ant viršaus dedam apkeptus svogūnus ir česnakus. Ruošiam padažą: Išsiverdam sultinio puodelį. Jį pilam į nedidelį puodą. Į sultinį dedam riešutų sviestą ir visus prieskonius. Paverdam ant nedidelės ugnies kelias minutes. Tada padažą pilam ant vištytės, padengtos svogūnų ir česnakų sluoksniu. Viską šaunam į 180° C karščio orkaitę ir kepam kokį 15-20min [vis dar neatsikratau fobijos, kad gaminant maistas gali neiškept ar neišvirt iki galo. Taigi, būna, persistengiu. Bet, manau, tiek minučių kuo puikiausiai užtenka]. Taigi, viskas. Prie patiekalo derinau ryžius. Buvo skanu. Tik žemės riešutų sviesto dėjau mažiau, nes tiesiog tiek neturėjau.