Dar vienas receptas, bandant naudingai panaudot obuolius. O mano dėmesį patraukė dėl to, nes įdaro daug, o tešlos – ne. Tokie kepiniai – mano mėgstamiausi.

Naudosim:
Tešlai

250g miltų [recepte nurodoma tiek. Bet aš be 350g niekaip neapsiėjau]

kiaušinį
0,5 stiklinės vandens

šaukštą aliejaus,
žiupsnį druskos

Įdarui
1kg obuolių

100g maltų džiūvėsėlių [naudojau rupesnio malimo]

100g sviesto

100g cukraus [jei obuoliai saldūs, dedam mažiau]

50g razinų

šaukštelį cinamono

Gaminsim taip: vandenį maišom su aliejumi, druska, kiaušiniu. Suberiam miltus ir paliekam tešlą pusvalandžiui. Per tą laiką gaminam įdarą: obuolius nulupam, sutarkuojam stambia tarka. Keptuvėj pakepinam džiūvėsėlius. Kai šie kiek apskrunda, sumaišom su obuolių tarkiais, cinamonu, cukruj ir karštu vandeniu nuplikytom razinom. Tada imam tešlą, plonai plonai iškočiojam. Dedam ant jos obuolių įdarą, kiek suspaudžiam jį ir visa tai suvyniojam.

Gauname vyniotinį.

Jį dedam į riebalais pateptą skardą ir apipilam tirpintu sviestu. Tuomet telieka viską pašaut į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 minutes. Idėjos šaltinis – Darbštuolė “Obuolių valgiai” .
Skanaus!