Paskutiniu metu mano kepiniuose vyrauja razinos ir džiūvėsėliai. Šiandien kepiau patiekalą, knygoj “Vaisiai ir uogos jūsų stalui” pavadintą “Obuolių pudingas”. Bet nedrįstu jo taip pavadint. Skonis ragavusiems pasirodė skirtingas: ir saldus, ir nesaldus, bet su kondensuotu pienu variantas [bent jau man] patiko labiausiai. Todėl su juo ir siūlau pateikti. O receptas paprastas :)

Reikės:
200-300g obuolių

100g cukraus

50g razinų

3 kiaušinių

200g maltų džiūvėsėlių

šiek tiek sviesto skardai ištepti

šaukštelio cinamono

Gaminam taip pat paprastai: obuolius nulupam ir sutarkuojam. Sumaišom su cukrum, cinamonu, tryniais, džiūvėsėliais, razinomis. Tada įmaišom atskirai išplaktus baltymus. Kepimo skardą ištepam sviestu, pabarstom džiūvėsėliais ir kepam orkaitėj. Prie recepto nebuvo nei temperatūros, nei kepimo trukmės, tai, nusprendus pagal save, kepiau gal 170°C orkaitėj gal 30min.. Viskas.
Iškepusį kepinį apipilam kondensuotu pienu ir ragaujam.

Skanaus
!