O taip būna: vieną dieną tėčio draugai atvežė jam .. šerno koją. Tėvai, neišmanydami, ką čia bepadarius su ja, užšaldė. Praėjo gal 5 mėnesiai.. Ir tik dabar, atėjus mamos gimtadieniui, sugalvojom tuo pačiu surengti ir kepimo ant laužo sezono uždarymą. Šerniuko koja buvo panaudota šašlykui. Niekada nesu kepus žvėrienos, o dargi ant laužo. Bet pirmoji patirtis buvo naudinga, o patiekalas tikrai nusisekęs. Pabandykit ir jūs, jei kada netyčia jūsų virtuvėje atsirastų kokios šerno mėsytės.

Grynos mėsos buvo apie 2 kilogramus. Taigi, norint išsikepti skanių šernienos šašlykiukų, mėsytę marinuosim tokiam marinate:
[dviems kilogramams]

2 stiklinės raudono vyno [nesaldaus], galima naudoti citrinų sultis arba vyno actą, bet pasirinkau naminį raudoną vyną

6 šaukštai aliejaus

4-5 česnako skiltelės

apelsinas

6 šaukštai šviežių smulkintų petražolių

pora šaukštelių maltų pipirų

druskos pagal skonį [dėjau gal 6 mažus šaukštelius]

O šiaip viskas paprasta: mėsytę supjaustom norimo dydžio gabaliukais. Marinatui [idėją pasiskolinau iš supermama.lt forumo. Ačiū. ] inde sumaišom vyną [arba kitą pasirinktą rūgštų skystį], aliejų, susmulkintas česnako skilteles, taip pat skiltelėmis supjaustytą apelsiną, petražoles, druską ir pipiriukus. Mėsytę užpilam marinatu ir paliekam kelioms dienoms.

[Aš marinavau apie 2 paras. ]

Na, o po tų kelių dienų veriam ant iešmų

ir kepam. Pagal galimybes: ant laužo, šašlykinėj, galų gale orkaitėj – svarbiausia idėja ir gerai praleistas laikas.

Skanaus, mielieji.
Beje, mėsytė buvo visiškai ne kieta, o tikrai sultinga ir aromatinga. Puikus oras kepimui, pavykęs patiekalas. Viskas kaip užsakyta – dovana Mamai :)