Paskutiniu metu Rūtuliuko virtuvėj karaliauja ne visai sveikas maistas. Bulvių traškučiai, dabar – bulvių pica.. Receptas, kurį seniai norėjau išbandyti. Šiandien atėjo ir jo diena. Nesudėtingas ir pakankamai skanus receptukas.

Reikės:
6 vidutinio dydžio bulvių
2 šaukštų grietinės

2 šaukštų miltų
2 kiaušinių

150g fermentinio sūrio
mėsytės pagal skonį, poreikius ir galimybes.[Šiandien šaltyduve radau karštai rūkytos vištos krūtinėlės. Ją ir naudojau]
paprikos
poro
prieskonių

O gaminama taip:
Bulvės nulupamos ir sutarkuojamos per nestambią tarką. Tarkiai nuspaudžiami. [Per daug man to skysčio atrodė..] Tada į tarkius dedam prieskonius. Kažkaip nesusišvietė man, kad reikėjo įdėti druskos, tai ir nedėjau. Po to pagalvojau, kad gal visai reikėjo. Bet dar vėliau pergalvojau, kad ne – sūru ir taip. O jūs pagal skonį orientuokitės, brangieji ;)
Taigi, paruoštus tarkius dedam į aliejum išteptą indą.
Paspaudžia
m:

Tada indely sumaišom grietinę, miltus ir kiaušinius. Viską suplakam ir pilam ant tarkių:

Susmulkinam papriką, porą ir kumpį. Viską dedam ant viršaus:

Pabaigai – sutarkuojam sūrį ir palaidojam po juo viską:

Tada šaunam į 190°C orkaitę ir kepam kokias 45min. Nors, jaučiu, buvo kiek per daug.
Šaltiny rekomenduoja kepti valandą, bet nežinia, kokio karščio orkaitėj. Šiaip pavyko neblogai.
Įprotis ant picos matyti padažus nugalėjo ir čia. Bet tai – skonio reikalas.

P.S. Kažkur skaičiau, kad tokio tipo picą galima išsikepti ir keptuvėj. Kaip suprantu, pirmiausiai iškepami tarkiai [bus kaip bulvių plokštainis], o vėliau kiti produktai pridedami. Gal reiks kada pabandyt..

Skanaus!!