Kaip jau minėjau, labai mėgstu žuvytę. Sekmadienio popietė.. Užsimaniau kažko greit paruošiamo. Ir, aišku, skanaus. Mano poreikiai buvo kuo puikiausiai patenkinti. Žuvytė tešloje, graikiškas padažiukas ir stiklas gaivaus gėrimo. Kas gali būti geriau? ;)

Norint pasigaminti žuvytę tešloje, reikės:
šaldytos žuvies filė 500g [tinka menkės, jūrų lydeka ir pan.]
žuvų prieskonių
citrinų sulčių keletą šaukštų
6 šaukštų miltų
šviesaus alaus 200 ml
aliejaus kepimui

Taigi, atsišildom žuvies filė, susipjaustom norimo dydžio gabaliukais. Apšlakstom citrinų sultim, žuvų prieskoniais ir paliekam ramybėj pusvalandukui.
Pasigaminam tešlą iš alaus, sumaišyto su miltais bei žuvies prieskoniukais.
Tada keptuvėj įkaitinam aliejų, žuvies gabaliukus apvoliojam tešloje ir kepam. Kai apskrunda, apverčiam ir kepam toliau.

Kol kepa, galima pasidaryti padažiuką.

Jam reikės:
Dviejų šviežių nedidelių agurkų
5 česnako skiltelių
2/3 stiklinės natūralaus jogurto
šaukšto balto vyno acto
šaukšto citrinų sulčių
druskos

Gaminsim taip:
agurką nulupsim ir smulkiai sutarkuosim. Tada tarkius gerai nuspausim, dėsim druskos pagal skonį, įspausim česnaką, pridėsim citrinų sultis, actą ir galiausiai – jogurtą. Viską išmaišysim. Viskas.

Žuvytę pateikiam su padažu. Neišsigąstam tokio česnako kiekio. Toks padažas čia išties labai tinka.
Skanaus!

Idėjų šaltinis: “Darbštuolė”