Įdomu, kiek šis receptas turi savyje vengriškumo :) Pavadinta tai “Hungarian Paprika Pork Chops“. Savivaliauju ir pavadinimą keičiu savaip. Eh.. Ir tik apsiėmus jį įgyvendinti pamačiau, kad tokio kepimui skirto prietaiso, kuriuo siūloma kepti, aišku, neturiu. Ką gi, naudojam, ką turim. Nieko įspūdingo? Taip. Bet keista, komplimentų, kad “tikrai labai labai skanu” – girdėjau. Seniai nebuvo. Sutapimas gal :) o pliusas didelis – pagaminama greit.

Reikės: 300g kiaulienos nugarinės
šaukštelio saldžiosios paprikos

šaukštelio juodųjų pipirų

žiupsnio malto imbiero

šaukštelio česnakinės druskos

0,5 šaukštelio garstyčių miltelių

Procesas:
kiaulieną supjaustom nedideliais “piršteliais”. Visus prieskonius sumaišom ir juose apvoliojam “pirštelius”. Tada keptuvėj, kuri neturi pomėgio prisvilti, įkaitinam labai nedaug aliejaus ir sudedam ten kiaulienos gabaliukus. Pakepam. Apverčiam. Pakepam.
Ir ką? VISKAS :) Prie savo pirštelių išsiviriau grikinių makaronų, kuriuos paskandinau po padažiuko sluoksniu. Taip taip, vėl sintetinis. Bet pagaliau paskutinis pakelis iš spintelės. Daugiau nebėra. Dabar turės prasidėt nauja padažų era. Tikrų padažų. O dar prie visko labai tiko Vengriškų agurkėlių salotos. Niam.

Skanaus ;)