Dabar, kai žiema savo baltumu kėsinasi užkariauti žemę, pagalvoji, kaip pasiilgai žalios spalvos. Taigi, gaivus ir žalias receptas. Nesudėtingas, bet tikrai gardus.

Jam pagaminti reikės:
dviejų vidutinio dydžio agurkų

šaukštelio druskos

šaukštelio cukraus

50ml obuolių vyno acto

100ml vandens

saldžiosios paprikos miltelių
pipirų

spaustos česnako skiltelės [originaliam recepte naudojami česnakų milteliai. Bet kadangi tokių neturėjau, teko kažkaip suktis..]

O procesas toks:
agurką nulupam ir supjaustom plonom riekelėm. Tada dedam į lėkštę, užbarstom druska , dedam ant viršaus kitą lėkštę, ant jos – svorio. Tiek, kad būtų kokie 2kg. Ir viską paliekam 30-60min.
Praėjus laikui, pasidarom marinatą: sumaišom actą, vandenį, cukrų, česnaką. Nuo agurkų nupilam išsiskyrusį skystį, nusausinam juos ir, užpylę marinatu, paliekam keletai valandų.

Na, o galiausiai vieną pusę agurkų pabarstom paprikos milteliais, kitą pusę – pipiriukais ir skanaujam.


na, o man skaniausias variantas buvo agurkai ant juodos ruginės duonytės.

Skanaus! ;)

šaltinis