Tai – vienas iš patiekalų, kuriuos pagaminus suprantu, kad nieko netrūksta: švelnus pelėsinio sūrio skonis, rūgščios spanguolės ir sultinga, minkšta vištytės mėsa – gėris.

Nuotraukos niekaip neatspindi tikrojo skonio..

O šitam gėriui reikės:
2 vištos krūtinėlių
100g kamambero [arba panašaus] sūrio

sojos padažo

druskos, pipirų

sviesto kepimui

Padažui:
200g spanguolių

100g cukraus

50ml vandens

3 šaukštai citrinų likerio

Procesas:
Padažą rekomenduoja išsivirti prieš dieną. Bet šitaip nedariau. O jo gamyba paprasta: sudedam į puodą, kuris nėra linkęs prisvilti, spanguoles, cukrų, likerį ir vandenį. Užverdam. Kai spanguolės susproginėja, nustojam virti. Atvėsinam.
Vištytės krūtinėles perpjaunam pusiau, tada šiek tiek įpjaunam. Orientuojamės į tai, kiek įdaro dėsim.. Mėsą įtrinam prieskoniais, apšlakstom sojų padažu. Paliekam pasimarinuot. Po kiek laiko susipjaustom sūrį juostelėm, dedam į įpjovas, taip pat ten dedam šaukštelį spanguolių padažo.
Viską užslepiam ir suvyniojam.

Tada dedam į keptuvę su įkaitintu sviestu ir kepam iš visų pusių, kol paruduoja. Viskas. Labai skanu su likusiu padažu ir ryžiais.

Idėjos šaltinis: “Darbštuolė: Velykų vaišės”.

Skanaus!