Receptas, pasiskolintas iš čia. Aišku, su patobulinimais [o ką daryt, kai grietinės nėra, o į parduotuvę eiti tingisi..? :) ] Tikėjausi kažko įspūdingesnio, bet kaip garnyrui – visai tiko. O be to, orkaitėje kepti burokėliai visada skanesni.

Paprasta.

Reikės:
4 nedidelių burokėlių [nuluptų ir supjaustytų griežinėliais]
2 svogūnų [supjaustytų žiedeliais]
aliejaus
mėgiami prieskoniai

Gaminsim taip:
Ištepsim indą [naudojau senovinį storasienį puodą su dangčiu] aliejumi, ten dedam burokėlių sluoksnį, svogūnų sluoksnį, pašlakstom aliejum ir pabarstom prieskoniais [su druska geriau nepersistengt]. Sluoksniuojam, kol nelieka burokėlių ir svogūnų. Tada indą uždengiam ir šaunam į orkaitę [~175°C]. Kepam ilgokai.. Valanda su viršum. Na tol, kol burokėliai suminkštėja. Po to viską sutrinam [naudojau blenderį] ir tiekiam.

Skanaus ;)