Vakar savo šaldytuve radau sojų varškės [tofu] pakelį, atrodantį maždaug taip. Ir prisiminiau, kad buvau sau pažadėjus atrasti būdą, kaip šį produktą padaryti skanų. Nes pirma mano pažintis su tofu buvo tokia: atsidariau pakelį, pauosčiau, susiraukiau, paragavau, išspjoviau ir išmečiau. Viskas. Absoliučiai nevalgomas daiktas, pagalvojau. Nes nežinojau nei kaip, nei su kuo, nei kada tai reikia valgyt.
Taigi. Girdėjau, kad tofu visai skanu pamarinavus. Pasiknaisiojus internete radau, tokį marinatą. Kodėl ne, pagalvojau? Ingredientai šaunūs, bandom. Tik visai nepagalvojau, kad mano varškės konsistensija tam netinka. Na, bet kai marinatą pasiruošiau ir jau nebuvo kur trauktis, teko daryt tai, kas beliko. Sudėjau aš tą visą neaiškios konsistensijos varškę į marinatą ir palikau gal 5 valandom. Atėjus laikui KAŽKĄ daryti toliau, nesugalvojau, ko imtis. Jau maniau patiekalas patirs visišką fiasko [sūru be galo.. kur nebus, kai tiek sojų padažo privaryta?]. Daug mažų gabaliukų, didesni – pusė velnio, bet kiti. Ir štai pamačiau aš priešais akis sojų makaronus. 100 metų nenaudotus. Ir štai kas gavosi: draugas grįžęs iš darbo apsidžiaugė, galvojo, vargšas, kad vištą kepiau. Na taip, kvapas buvo visai skaniai įdomus.
Aišku, skonis gal nelabai vištiškas, bet abu nusprendėm, kad valgyti galima. Ir net labai.

Taigi, po ilgos įžangos, trumpas receptas :)

Reikės:
Pakelio tofu [maniškis buvo 349g. Įdomus kiekis :) ]
Sojų makaronų
marinato, kurį darysim iš:
1/2 puodelio sojų padažo [reikėtų rinktis ne patį sūriausią variantą]
2 šaukštelių garstyčių miltelių
1 česnako skiltelės [išspaustos]
1/3 puodelio aliejaus
2 šaukštelių riešutų sviesto
2 šaukštelių kečupo

O gaminam taip:
Sumaišom visus marinato produktus ir į jį dedam tofu. Kadangi maniškis [kaip čia geriau išsireiškus..], buvo labai nepatvarus, tai suskilo į daug gabaliukų, nebuvo kur dėtis ir teko marinuot taip. Nors jei naudočiau kitokios rūšies tofu, galėčiau gražiai susipjaustyt gabaliukais. Bet kas būtų jeigu būtų. Buvo kaip buvo. O po 5 valandų buvo taip: įkaitinau keptuvę ir visą marinatą su tofu kepiau maždaug tol, kol skysčio labai apmažėjo. Neilgai tai trunka.
Vėliau užsiplikiau sojų makaronus, kaip ir siūlo, ~40s. Vėliau makaronus kėliau į keptuvę, viską sumaišiau ir viskas – greita ir skani vakarienė :)