Patinka man plikyta tešla tuo, kad iš jos galima gaminti tiek saldžius, tiek ir nesaldžius gaminius. Bet su nesaldžiu įdaru bandžiau pirmąkart. Ir abejingų šitam bandymui neliko – gerai, kad išsaugojau bent kelis pyragaičius fotosesijai :)
Šiaip pyragaičius reikėjo daryti dvigubai mažesnius, bet su mano konditerinius maišeliu tai buvo padaryt labai sunku [Kalėdos artėja, gal Kalėdų senelis po eglute paliks naują, patogesnį kulinarinį švirkštą.. :) ], tai dariau didesnius. Mažesni, kąsnio dydžio, manau, valgytųsi skaniau. Na, bet ir čia buvo neblogai.

Niekaip nerandu, iš kur paėmiau šį receptą.. Tik va tikrai žinau, kad kepimo miltelius pamiršau įdėti.. Bet nuo to didelio nuostolio nebuvo, bent tas gerai.

O naudojau štai ką:
60g sviesto
8 šaukštus miltų
2 šaukštus krakmolo
6 kiaušinius
450g tepamosios varškės su žalumynais “Rytas”

Gaminau taip:
250ml vandens užviriau su sviestu. Puodą nukėlus nuo ugnies, dėjau miltus, sumaišytus su krakmolu. Tada puodą vėl pastačiau ant ugnies ir maišiau, kol susidarė vientinas gumulas.
Tada vėl nukėlus puodą, ir kiek atvėsus tešlai, mušiau po vieną kiaušinį. Tikėjausi, kad užteks ir 4-5, bet be 6 tešla nenorėjo nuvarvėti nuo šaukšto – o būtent tokios konsistensijos mes ir siekiam.

Taigi, vėliau – smagioji dalis: ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išspaudžiam graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Turėtų gautis apie 30. Bet ir įdėjus daug pastangų, maniškiai išėjo dvigubai didesni – taigi 16 sausainiukų. Kepam karštoj, 220°C temperatūros orkaitėj, kurios durelių bent 20min neatidarinėjam. Po pusvalandžio sausainiukai turėtų būti iškepę. Išimam iš orkaitės, nupjaunam viršų, paliekam atvėsti. Tada į vidų dedam tepamą varškę. Vėlgi, nepasidžiaugiau savuoju konditeriniu maišeliu, tai galiausiai procesas buvo vykdomas šaukšto pagalba. Pripildžius vidų, skanaukit patys ir pavaišinkit kitus :)

Skanaus!!