Iš karto noriu padėkoti Kryyystei iš http://kryyyste.blogspot.com už puikų receptą. Jau seniai norėjau išbandyt save ir iškepti vyniotinį. Prisiskaičiau, kad tai – nelengvas darbas ir vis pabijodavau. Šiandien – ta diena, kai sakiau “viskas, turiu tai padaryti”. Pasiraitojau rankoves ir pabandžiau.

Bandymas buvo daromas iš:
5 kiaušinių
3 šaukštų miltų
~40g migdolų
100g cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus

250g mascarponės sūrio
5 šaukštų džemo [naudojau braškių – rabarbarų. Naminį. Niam]

O daroma buvo taip:
Migdolus nuplikinau verdančiu vandeniu, nuėmiau odelę, tada pakepinau keptuvėj. Keletą minučių. Per tą laiką kiaušinių baltymus išplakiau iki standžių putų, trynius sumaišiau su cukrum ir plakiau tol, kol neliko cukraus kristalų. Tada, jau apskrudusius riešutus susmulkinau blenderiu, sumaišiau su miltais. Miltų/migdolų mišinį švelniai įmaišiau į trynių masę, ten pat įmaišiau išplaktus baltymus. Viską supyliau į skardą plonu sluoksniu. Šoviau į 170°C orkaitę, 10-15min. Biskvitą reikia atvėsinti. Per tą laiką susimaišom mascarponę su džemu. Biskvitui atvėsus jį ištepam šiuo kremu ir suvyniojam. Paliekam kuriam laikui šaltoj vietoj. Viskas. Susipjaustom riekelėm ir skanaujam. Taigi, pirmas bandymas, bet, manyčiau, nusisekęs.
Skanaus ;)