Receptas iš “Darbštuolės”, pavadintas “Menkės su žalumynais”. Tik va apie tai, ką daryti su tais žalumynais, nieko neparašyta. Taigi, modifikuota recepto versija būtų tokia:

Reikės:
800g menkių filė
citrinos sulčių
žuvies prieskonių, druskos
2 svogūnų
300g voveraičių [naudojau šaldytas]
90g sviesto
250ml šviesaus alaus
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
petražolių

Darysim taip:
žuvies filė supjaustysim gabaliukais, apšlakstysim citrinų sultimis ir įtrinsim žuvies prieskoniais, druska. Paliksim 10 min.
Svogūnus susmulkinsim ir apkepsim svieste su voveraitėm [galima naudoti ir pievagrybius]. Dalį šios masės dėsim į kepimo indą, tada dėsim žuvytę, ir likusius grybukus. Viską užpilsim alumi, dėsim keletą sviesto gabaliukų, pabarstysim džiūvėsėliais ir šausim į 190C orkaitę. Troškinsim apie pusvalandį. Papuošim petražolėmis, patieksim su bulvių košyte. Viskas.

Skanaus :)