Labai knietėjo kur nors sudėti šaldytuve užsilikusį mascarponės indelį. Tai štai, toks mėginimas su sluoksniuota tešla:

naudosim:
450g sluoksniuotos bemielės tešlos
kiaušinį
250g mascarponės
250g varškės
konservuotas braškes [galim, aišku, ir šviežias ar šaldytas]
keletą šaukštų braškių uogienės

taaip, visų pirmą originaliam recepte siūlo naudot 2 kiaušinius, bet man tiek buvo žymiai per daug, dar ten deda cukrų, kurį aš keičiau uogiene. O visą kitą darom taip:

Tešlą atšildom, supjaustom į 10 dalių [receptas žada mums 10 pyragaičių], išdėliojam skardoj, aptepam plaktu kiaušiniu ir šaunam į 200°C karščio orkaitę, ~20min.
Iškepusius pyragaičius [tiksliau būsimus pyragaičius] perpjaunam skersai.

Gaminam kremą: mascarponę ištrinam su varške, įmaišom uogienę ir braškes.

Tepam kremo ant apatinės pyragaičio dalies, viršų uždarom likusia dalimi.

Viskas. Paprasta ir tikrai skanu. Mano variantas nebuvo per saldus, jei mėgstat saldžiai, teks dėti daugiau uogienės arba cukraus.

Skanaus :)