Receptas, gimęs sumaišius du patiekalus: “Vištiena su citrinų padažu” ir “Kalakutiena su slyvų padažu”. Kadangi negalėjau apsispręsti, kurio patiekalo noriu labiau, teko gamintis pirmąjį su antrojo priemaiša. Ką gi, pavyko skaniai.

Naudojau:
2 vištienos filė gabaliukus

citriną ir dar vienos citrinos sultis

keletą alyvuogių
50ml alyvuogių aliejaus

3 skilteles česnako

4 šaukštus smulkintų džiovintų čiobrelių

ruskos, pipirų

Padažui:
Svogūnų laiškų ryšelį

200g slyvų džemo

šaukštą citrinų sulčių

šaukštelį garstyčių
0,5 šaukštelio imbiero

Gaminam taip:
Česnaką išspaudžiam ir sumaišom su citrinų sultimis, aliejumi, druska, pipirais, čiobreliais. Šį marinatą užpilam ant filė gabaliukų ir paliekam marinuotis valandai. Po valandos mėsytę dedam aliejum išteptą kepimo indą, Tarp gabaliukų sudedam griežinėliais pjaustytą citriną ir alyvuoges. Apipilam likusiu marinatu.
Kepsim 200°C karštumo orkaitėj apie 45min.

Padažui: susmulkinam svogūnų laiškus ir sumaišom su likusiais ingredientais.

Vištieną tiekiam su ryžiais ir padažiuku.

Skanaus!

Šaltinis: knygutė – Mano meniu “Kepsniai”

Advertisements