Kepinys, tik per plauką nepatyręs nesėkmės. Buvau tikra, kad spintelėje turiu apelsinų želė. Na, bent jau bet kokio vaisiaus želė, kuris būtų gražios oranžinės spalvos. Bet kai ten radau tik šlykščios, žalios spalvos kivi želę, pagalvojau: bala nematė, pasigaminsiu želė pati, su želatina ir apelsinų sultimis. Kaip sugalvojau, taip padariau. Tik laiko kažkodėl neapskaičiavau ir želė sustingo kokiom 10 minučių per anksti. Taigi, teko imti tą šlykščios spalvos želė, nes į parduotuvę eiti taaaaip tingėjos. Taigi. Jei gaminsit jūs, imkit savo mėgstamo skonio želė. Gal tada kepinys neatrodys toks radioaktyvus :)
su draugu juokavom, kad naktį pyragas pradės šviesti tamsoje :))

Na, o tokiam pyragui [kuris buvo nedidelis] reikės:
Biskvitui:
2 kiaušinių
80g cukraus
40g miltų
20g krakmolo
žiupsnio kepimo miltelių

Varškės masei:
200g varškės
2 mandarinų
200g riebios grietinėlės
4 šaukštų cukraus
2 šaukštų želatinos

Viršui:
mėgstamos vaisių želė
poros mandarinų

Eiga tokia:
Atskiriam kiaušinų baltymus nuo trynių. Išplakam baltymus iki standžių putų. Kitame inde su cukrum išplakam trynius. Tada į jų masę atsargiai įmaišom baltymus. Įsijojam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu. Vėl atsargiai išmaišom. Pilam tešlą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepam 190°C orkaitėj, kol iškepa. Į laikrodį nežiūrėjau, bet manau tai užims max 20 minučių.

Toliau:
2 šaukštus želatinos užpilam nedideliu kiekiu vandens. Brinkom 20min. Po to vandens vonelėje ją ištirpinam.

Mandarinus sumalam su varške, dedam cukraus. Išplakam giretinėlę, sumaišom su varške. Įmaišom tirpintą želatiną.

Iškepusį biskvitą dedam į torto formą, pilam ant jo varškės masę. Paliekam pastovėti šaltai 30min.

Mandarinų skilteles išdėliojam ant pyrago.

Stiklinėje karšto vandens ištirpinam vaisių želė. Paliekam atvėsti. Kai pradeda šiek tiek tirštėti [nepraleidžiam to momento, kaip kad padariau aš], pilam ant sustingusio varškės sluoksnio. Vėl 30min šaldom.

Viskas, galim skanauti.

Originalus receptas siūlo viską daryti su apelsinais, bet kadangi turėjau mandarinų, naudojau juos. Pavyko visai neblogai. Ypač žinant tai, kad tokio pobūdžio kepiniai [su želatina] man itin dažnai mėgsta nepasisekti.

Skanaus! :)