Pradėsiu nuo to, kad originalus receptas vadinasi “Jamaican beans and rise”. Be taš jo taip nepavadinčiau. O pavadinčiau kaip? Ilgai sukau galvą.. Norėtųsi tai vadinti risotto su vištiena ir kokosų pienu. Gal tai yra ne visai tai, bet tebūnie. Stipriai nebarkit už netikslumus :)

Iš visų mano namų gyventojų kokosus mėgstu tik aš. Bet šis patiekalas tikrai tiks ir tiems, kurie nėra kokoso mėgėjai. Stipraus specifinio skonio tikrai nėra, o kokoso pienas atstoja grietinėlę ir yra tikrai puiki alternatyva.

taigi, daug nekalbėjus, pasakoju:

Reikės:
2-4 vištos šlaunelių
vidutinio dydžio svogūno
0,5 šaukštelio kario miltelių
šauštelio džiovintų čiobrelių
puodelio ryžių
puodelio kokosų pieno
2 puodelių vištienos sultinio
druskos, pipirų
aliejaus kepimui

Procesas:
Vištos šlauneles papipirinam ir padruskinam, dedam į keptuvę [beje, maniškė buvo nemaža, todėl tilpo viskas, o reik turėt omeny, kad skysčių bus 3 stiklinės] su įkaitusiu aliejum, kepam, kol apskrunda. Tada šlauneles ištremiam iš keptuvės į lėkštę ir laikom šiltai.
Jei keptuvėj neliko aliejaus, tada įpilam dar, jei liko, į tą pati aliejų dedam susmulkintą svogūną, kario miltelius, čiobrelius, druską, pipirus ir kepam, kol svogūnas suminkštėja. Tada ten pat beriam ryžius ir šiek tiek pakepam. Apkepus ryžiams, pilam sultinį ir kokosų pieną į keptuvę, užverdam. Sugrąžinam atgal vištos šlauneles ir troškinam ant nedidelės ugnies ilgai.. Man tai truko vos ne valandą. Na, tol kol ryžiai suminkštės, o vištiena bus tinkama valgymui. Kai tai nutinka [o keptuvėj beveik nelieka skysčių], traukiam šlauneles lauk, nuimam odelę, o mėsą su šakute pašalinam nuo kaulo ir susmulkinam. Visą tai dedam atgal į keptuvę, gerai išmaišom ir galim šypsotis – viskas, patiekalas paruoštas :)
Originalioj versijoj dar deda pupelių. Bet man ir be jų buvo tikrai skanu. Net nesitikėjau. Nuotrauka niekaip to neatsipindi [eh ir kodėl tai, kas skanu, ne visada atrodo gražiai? :)]

Skanaus!