Šlaunelės, sparneliai, mėsos vėrinukai – visi tokie ir panašūs dalykai, kuriuos kepti reikia orkaitėje, retai gaminami mano virtuvėje. Darbo nemažai. Na, gal ne darbo, bet nuolatinės priežiūros: nepamiršti apversti, vis palaistyti marinatu ir pan..

Bet stengtis verta. Šį karta bandžiau vištytę ruošti dviem skirtingais būdais, t.y. naudojant imbierų ir romo marinatą bei medaus ir gastyčių marinatą.

Šlauneles marinavau medaus ir garstyčių marinate. Jam reikės:
2 šaukštų garstyčių
šaukšto medaus
šaukšto aliejaus
vienos citrinos žievelės ir sulčių

Visus ingredientus sumaišom ir užpylę ant mėsos laikom porą valandų.

O sparneliai buvo marinuoti taip:
0,5 stiklinės ananasų sulčių
60ml romo
Keletas šaukštų sojų padažo
žiupsnio malto imbiero [reikėjo šviežio, neturėjau]
2 šaukštelių spaustų česnakų
šaukšto rudojo cukraus
žiupsnio maltos aitrios paprikos

Viską sumaišom, indą uždengiam ir paliekam mėsą marinate kelioms valandoms.

Po tų kelių valandų ant grotelių tiesiam foliją, keliose vietose subadom ją, dedam mėsą, apšlakstom marinatu ir kepam, dažnai vartydami bei apšlakstydami marinatu. Prižiūrim procesą, kol mėsa iškepa ir gražiai apskrunda. Iškepusius sparnelius apibarstom pakeptom sezamo sėklom.

Prie šlaunelių dar buvo padažas, gaminamas iš 300ml grietinės, 2 šaukšteliai garstyčių, 0,5 stiklinės marinato.

Tai tiek.

Skanaus!