Kai ateina laikas vakarieniauti ir tu nori prie puodų bei keptuvių praleist ne daugiau 20 min.. Ir dar kai nori per tą laiką pasigamint kažką skanaus..

Taip būna ir man.

Tada pasiimi:
šaldytos žuvies filė [na, kokius 800g, iš kurių atšildžius lieka kiek daugiau nei 400g :)) ]
kelias česnako skilteles
svogūną
imbiero šaknį
200ml žuvies sultinio
kokosų pieno indelį
porą svogūnų
žuvies padažo
ciberžolės, džiovinto čili pipiro, džiovinto imbiero
aliejaus kepimui

Ir gamini:
Į puodą supili ryžius ir verdi. O per tą laiką..
Kelis šaukštelius aliejaus įkaitini keptuvėje. Ten apkepi susmulkintą česnaką su 1 šaukšteliu džiovinto imbiero, 2 šaukšteliais ciberžolės ir žiubsniu čili pipiro miltelių.
Tada pili sultinį, kokosų pieną. Dedi tarkuotą imbiero šaknį. Kokius 2 šaukštelius. Užverdi viską, dedi ten gabaliukais pjaustytą žuvies filė ir verdi 10min.
Po 10 min žuvį su kiaurasamčiu išimi, dedi į lėkštę ir laikai šiltai. Svogūną supjaustai šiaudeliais arba kaip nors kitaip, dedi į likusį keptuvėj skystį, paverdi/troškini 5min, pili 2 šaukštus žuvies padažo, išmaišai.
Į lėkštę dedi išvirusius ryžius, ant viršaus – žuvies gabalėlius, ir visą užpili pasiruoštu padažu.

Viskas :)

Skanaus!

Idėjos šaltinis: čia. Gaila, neturėjau citrinžolės..