Ne paslaptis, kad skaniausi kepiniai man – iš trapios tešlos. Todėl šiems sausainiukams negalėjau atsispirti: tirpstantys burnoje, su gardžiais skrudintais riešutais ir kvapniu kavos glajum. Išties skanu.

O ir norint juos pasigaminti, reikės nedaug:
1,5 stiklinės miltų
100g sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
3 šaukštelių tirpios kavos
2 šaukštelių verdančio vandens
kiaušinio trynio
~200g lazdyno riešutų

Glajui:
šaukštelio tirpios kavos
šaukštelio verdančio vandens
10g sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros

Procesas:
Iš riešutų atrinkti 12 gražiausių. Juos perskelti per pusę. Likusius riešutus padalinti į dvi dalis. Vieną iš jų sumalti, kitą – smulkiai suskaldyti.
Miltus ištrinti su sviestu iki trupinukų. Kavą ištirpinti vandenyje. Trynį įleisti į miltų ir sviesto mišinį, ten pat supilti ištirpintą kavą, maltus riešutus. Viską gerai išminkyti. Iš tešlos suformuoti ilgą ir plokščią ritinuką, kurį vėliau supjaustysim ir turėsim sausainiukus. Taigi, ritinuką apvoliojam skaldytuose riešutuose ir padedam šaltai valandėlei.
Vėliau ritinuką supjaustom norimo dydžio gabaliukais [tiek, kiek pasiruošėm riešutų puselių], juos dedam į kepimo skardą ir kepam, kol apskrunda, 180C karščio orkaitėj.
Pasigaminam glajų: ištirpinam sviestą, į jį pilam verdančiame vandenyje ištirpintą kavą ir cukraus pudrą. Viską išmaišom.
Iškepus sausainiams ant jų pilam glajų ir dedam po riešuto puselę.

Viskas. Telieka išsivirti kvapnios kavos ar arbatos ir mėgautis.

Skanaus!:)

Šaltinis: www.spice.lt