Labai paprastas ir labai gardus patiekalas: pelėsinio sūrio “piršteliai” su spanguolių padažu. Gardumėlis. Atrodo, kad šios dvi patiekalo dalys sukurtos viena kitai.

Norint pasigaminti šio gėrio, reikės:
Sūrio su baltu pelėsiu [kiek norit/turit. Pati naudojau kiek daugiau nei 200g, išeiga – šiek tiek daugiau nei matosi nuotraukose :) ]
šiek tiek kmynų
smulkintų šviežių petražolių
kelių šaukštų džiūvėsėlių

Padažui:
150g spanguolių
apelsinų sulčių [apie 50ml]
šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
3 šaukštų cukraus

Gaminimas toks:
Sūrį supjaustom riekelėmis, apvoliojam džiūvėsėlių, petražolių ir kmynų mišiny, dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarpų didelių nereikia palikti, kadangi sūris vis tiek išsilydis ir susilies.
O kepam 175C karščio orkaitėj, kol gražiai apskrunda.
Per tą laiką gaminam padažą, kuriam tereikia visus ingredientus sumaišyti ir sutrinti [tai labai gerai daro ponas blenderis :) ]

Taigi, iškepus sūriui, supjaustom jį norimo dydžio gabaliukais, dedam į lėkštę, šalia pilam padažiuką ir skanaujam.

Skanaus!

Idėjos šaltinis – žurnalas “Darbštuolė”