Drėgnas, saldus ir tikrai skanus pyragas. Seniai norėjau išbandyt šį receptą. Štai ir atėjo ta diena.

O šitam pyragui reikės:
2 stiklinių miltų
100g zefyrų
200g cukraus [man asmeniškai pasirodė per daug]
200g sviesto
2 šaukšteliai kakavos
stiklinė kolos [ne light ir ne zero, normalios :) ]
0,5 stiklinės rūgpienio
2 kiaušiniai
šaukštelis sodos
šaukštelis vanilinio cukraus

Glajui:
2 šaukštai sviesto
2 šaukšteliai kakavos
0,5 stiklinės kolos
2 stiklinės cukraus pudros
kapotų riešutų

Gaminam taip:
Gilioj keptuvėj arba puode ištirpinam sviestą, supilam kolą, kakavą ir pakaitinam iki užvirimo. Paliekam atvėsti. Tada pilam rūgpienį, išplaktus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų miltus, sodą. Viską gerai išmaišom. Sudedam smulkintus zefyrus. Masę supilam į riebalais išteptą formą ir kepam apie valandą.

Glajų gaminam šitaip:
sviestą, kakavą ir kolą kaitinam keptuvėj, kol užverda. Tada dedam cukraus puodrą ir riešutus. Glajų pilam ant pyrago, paliekam atvėsti.

Man asmeniškai glajaus išėjo per daug, tai perdėjau pyragą į lėkštę, užpyliau visą glajų ir taip tas, kuris buvo ant viršaus, gražiai sustingo, o tas, kuris pateko po pyragu, jį suminkštino. Kas man visai patiko. Na, bet galima glajumi padengti ir vien tik pyrago viršų. Kaip norit. Vis tiek pavyksta skaniai. Tik va man buvo kiek per saldu. Ir zefyrai ištirpo :) Kažkodėl galvojau, kad tie gabaliukais ir išliks. Na, bet buvo kaip buvo..

Skanaus :)

Šaltinis: žurnalas “Darbštuolė”. 2008 vasaris