Pirmas išbandytas receptas, iš knygos “Laimingos virtuvės dienoraštis. Jamie Oliver” . Taip ilgai ji gulėjo lentynoj, kad susigėdau. Desertas, puikiai tinkantis romantiškos vakarienės pabaigai. Kitąkart bandysiu jį pasigaminti vasarą, kai bus šviežių skanių braškių. Turbūt bus nuostabus variantas. Nes šaldytoj – fuj kokios nemielos gomuriui. Bet idėja tikrai šauni. Taigi želės su burbuliukais [ir laipsniais ;)] receptas. Labai paprastas.

Reikės:
Pokučio šaldytų braškių
2 šaukštų želatinos
140ml miško uogų sulčių [galima naudoti ir kitokias]
2 šaukštų cukraus
425ml “šampano” [dėjau ne tikrą, deja..]

Taigi:
Uogas dedame į indelius, kuriuose bus želė. Atšaldome juos.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekam kokioms 20min išbrinkti. Vėliau vandens vonelėje ištirpiname ją kartu su sultimis. Ten pat dedam cukrų. Išmaišom, kad neliktų kristalų ir želatinos gabaliukų. Paliekame atvėsti. Kai atšąla darom taip: sumaišom ištirpintą želatinos/sulčių mišinį su “šampanu” ir supilam į atšaldytus indelius. Dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Viskas. Kai sustingsta, pasigrožim burbuliukų grožiu ir ragaujam.

Skanaus!

Šaltinis: Oliverio receptai.