Blynai blynai.. Blynai mano virtuvėje – retas svečias. Esu išranki blynams. Draugas – taip pat. Todėl jei jau kepamės blynus, tai tik “Žemaičių” ar kitus bulvinukus. Bet šitą receptą jau seniai buvau nusižiūrėjus, todėl tariau sau šiandien – nieko nebus, ir išsikepiau. Nagi ką galiu pasakyt? Oj verta buvo!!! Nuostabaus skonio blynai: purūs, minkšti ir tirpstantys burnoje. O ir varškė čia labai tinka. Žodžiu, nei pridėsi, nei atimsi :)

Šiems blynams sunaudojau:
2 didelius kiaušinius
stiklinę pieno
beveik pilną stiklinę miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštus tamsaus romo
slyvą [~70g]
180g liesos varškės
2 šaukštus cukraus
1,5 šaukšto medaus
3 šaukštus sviesto
žiupsnį tarkuoto šokolado ir smulkintų riešutų

Gaminau šitaip:
Slyvą nulupau, supjausčiau nedideliais gabaliukais, užpyliau romu ir palikau pusvalandžiui.
Trynius išsukau su medumi. Tada ten pat įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, pyliau pieną, vėl išmaišiau. Įmaišiau rome mirkytą slyvą [kartu su visu romu]. Tada atėjo eilė iki standžių putų išplakti baltymus ir atsargiai įmaišyt juos į tešlą.
Toliau darom taip:
Ištirpinam keptuvėj sviestą, pilam ten dalį tešlos ir kepam apie 3-4min ant nedidelės ugnies. Po to apverčiam. Abi pusės gražiai apskrunda – valio, dedam blynuką į lėkštę. Tą patį darom su likusia tešla. Man išėjo trys blynukai.
Na, o kol jie kepa, galim su cukrumi ištrinti varškę. Čia bus įdaras. Iškepus visiems blynams, dedam į juos įdaro, apibarstom tarkuotu šokoladu, riešutais ir skanaujam. Tikrai labai skanu!

Šaltinis: “Darbštuolė. Blynai ir lietiniai” 2008m.