Irgi nieko naujo. Bet pati tokių niekad nesu kepusi- baisiai nesveiki. Pati tokių vengiu, o va draugas – kerta, net ausys lapsi. Ir ką, negaila gi :) būčiau turbūt nekepus, bet radau šaldytuve lašinukų šmotelį, kurį jau tikrai reikėjo naudoti.. galvoju, kodėl gi ne? Taigi, kepiau šitus riebius, kaimiškus, lietuviškus blynus. Beje, tai – pirmieji šiai, blynų, savaitei.

Naudojau:
10 vidutinio dydžio bulvių
100g kaimiškų lašinukų
stiklinę kefyro

Gaminau šitaip:
5 bulves išviriau ir sumaliau, o likusias 5 – sutarkavau. Tarkius nuspaudžiau. Sumaišiau su maltom bulvėm. Ten supyliau kefyrą. Išmaišiau.
Keptuvėj paspirginau smulkiai supjaustytus lašinukus. Pusę jų palikau keptuvėj, kitą pusę – atidėjau. Tada ant keptuvėj likusių spirgučių pyliau pusę tešlos. Kepiau, kol apskrudo, tada apverčiau. Kai iškepė, ištrėmiau blyną ilsėtis į lėkštę. Grąžinau atgal likusius atidėtus spirgučius, ant jų pyliau likusią tešlą ir iškepiau kitą blyną. Kurį priglaudžiau prie pirmojo.
Soti soti vakarienė. Draugas teįveikė vieną blyną. Na, bet ko norėt? Čia jau buvo patiekalas tikrai sočioms ir riebioms užgavėnėms :)

Šaltinis: “Darbštuolė” 2008m specialus numeris.