Labai teisingas pyragas, kai reikia sunaudoti keletą produktų, tokių kaip uogienė, rūgpienis ir obuoliai. Kaip tik radau šaldytuve kelis atidarytus stiklainiukus uogienės, rūgpienį, kurį jau reikėjo skubiai naudot ir porą obuoliukų, taip pat ne pirmos jaunystės.. Kiek pasiknaisiojus, radau receptą TINDI RINDI forume. Ačiū, Agniote86.

Pyragas bus tokio skonio, kokią dėsit uogienę. Maniškis buvo su braškių ir slyvų uogienės gaidele.

Reikėjo:
3 kiaušinių
stiklinės cukraus
stiklinės uogienės
500gr. rūgpienio
2 šaukštelių sodos
2,5 stiklinių miltų
kelių obuoliukų [nebūtina]

Gaminta buvo taip:
Rūgpienis sumaišytas su soda. Kiaušiniai išplakti su cukrum. Viskas sumaišyta. Tada sudėti miltai, uogienė. Sviestu patepta ir džiūvėsiais pabarstyta kepimo forma. Tešla supilta į formą. Obuoliai nulupti ir supjaustyti kubeliais, sudėti ant tešlos. Viskas pašauta į 200C karščio orkaitę. O kepam, pagal autorę, 50min, vėliau sumažinam temperatūrą iki 160C ir toliau kepam. Na, man šitas pyragas kepė labai ilgai.. Vos ne dvi valandas. Mat viską supyliau į per mažą kepimo indą..
Bet šiaip skanu.

Skanaus ir jums ;)