Šįkart labai nekaip atrodantis, bet pasakiško skonio desertas. Tik pamačius jį šio mėnesio “Darbštuolės” žurnaliuke sakiau: viskas, gaminsiu.
Ir neklydau. Tikrai puikus desertas. Pjaustosi itin sunkiai, gražiai atpjauti kone nulis šansų, bet užtat skanuuu.

O šiam desertui pasigaminti reikės:
pagrindui:
180g sviesto
250g miltų
50g cukraus
šaukštelio kepimo miltelių
šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

kremui:
400ml saldaus kondensuoto pieno
200g cukraus
125g sviesto

viršui:
250g šokolado

Gaminam taip:
sviestą išsukam su cukrum, pridedam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrum. Viską išminkom ir įklojam į kepimo popierium išklotą kepimo indą. Kepam 160C karščio orkaitėj, kol apskrunda: iki 25-30min.

Toliau nedideliam puode ištirpinam cukrų, sviestą, pilam kondensuotą pieną. Viską, nuolat maišydami, užverdam. virsim apie 5 minutes. Maišom nuolat, kad neprisviltų. Aš, kad ir stengiaus uoliai maišyt [ :)) ], tačiau vis tiek kremas vietomis ėmė karamelizuotis. Nieko tokio, pagalvojau. Ir neklydau. Vėliau neliko jokių karamelės gumuliukų, o visas kremas buvo fantastiško karamelės skonio.
Taigi, iškepusį pagrindą kiek atvėisnam [kaip ir kremą], tuomet pastarajį pilam ant pagrindo. Paliekam šaltai, kad sustingtų. Kai sustingsta [sunku pasakyt, kiek tai laiko užima, gal kelias valandas..], indelį, įstatytam puode virš garų iširpinam šokoladą, tada jį gražiai pilam ant mūsų gardėsio.
Vėlgi paliekam sustingti. Kai viskas sutvirtėja [aš palikau per naktį], tuomet galima bandyti desertą supjaustyt [man, kaip matosi, tai pavyko nekaip] ir ragauti. Išties gardu.

Skanaus!