Seniai norėjau pasibandyt šį patiekaliuką, nes jis gaminamas iš mano mėgiamų produktų. Taip, mėgstu visus jų, o tai – retas atvejis. Todėl nieko nelaukus pasibandžiau. Na, darbo gal per daug kaip tokiam paprastam patiekalui, tačiau man asmeniškai buvo tikrai skanu.

“Darbštuolėj” [2008 gruodis] rašo, kad reikės:
4 didelių citrinų
125g ryžių
skardinės tunų aliejuje
20 juodųjų alyvuogių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek pipirų, druskos

Mano pastabos būtų tokios: dariau iš pusės kiekio. Ryžių svoris – jau virtų. Tuną naudojau konservuotą savo sultyse, smulkintą. Aliejaus nedėjau, nors, manau, būtų nepakenkęs..

O gaminam taip:
Citrinas nuplikom verdančiu vandeniu, įpjaunam taip, kad gautųsi kaip krepšelis. Išskaptuojam minkštimą. Vėliau jo ketvirtadalį sumaišom su tunu, ryžiais, smulkintom alyvuogėm, pipirais, druskyte. Viską dedam į citrinų krepšelius.
Maniau, kad toks kiekis niekaip netilps į citrinas, bet buvo beveik kaip tik.

Valgiau jau kiek pastovėjusius, todėl citrinos skonis buvo kiek intensyvesnis. Toks patiekalas – nieko naujo, aišku. Bet buvo skanu.

Skanaus!