Dar vienas traškus žuvies patiekaliukas. Ypatingai skanu su gaiviu padažiuku. Galit naudoti bet kokį savo mėgiamą. Tikiu, skanu su tzatziki. Pabandykit.

Reikės:
~200g menkės filė [naudojau šaldytą]
80g kukurūzų dribsnių
kiaušinio
2 šaukštų miltų
2 šaukštų aliejaus
2 citrinų sulčių
druskos, pipirų

Gaminimas:
Žuvį supjaustom gabaliukais, pabarstom druska, pipirais, apipilam citrinų sultimis, aliejumi. Paliekam pusvalandžiui pasimarinuot.
Kiaušinį išplakam su šiek tiek vandens. Dribsnius susmulkinam. Žuvį ištraukiam iš marinato, nusisausinam, apvoliojam miltuose, kiaušinio plakiny ir kukurūzų dribsniuose.
Žuvytę dedam į sviestu išteptą kepimo indą. Kepam ~200C karščio orkaitėj, kol gražiai parunda.

Padažiuką dariau tokį: natūralų jogurtą sumaišiau su šiek tiek majonezo, smulkintom petražolėm, tarkuota citrinos žievele.

Skanu su daržovėmis.

Skanaus!

Idėjos šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė. Žuvų patiekalai”.