Dar vienas eksponatas Žuvies savaitei. Labai paprastas. Šiek tiek kaimiško stiliaus, bet skanus. Ragavusiems patiko :)

Reikės:
~400g menkės filė [naudojau šaldytą]
šaukšto miltų
100g lydyto sūrelio
keletos nedidelių pievagrybių
svogūno
šaukšto ar dviejų grietinės
žuvies prieskonių

Gaminimo procesas:
Menkę atšildom, nusausinam, apvoliojam miltų ir prieskonių mišiny. Tada apkepam įkaitintam aliejuje. Atskirai sumaišom lydytą sūrelį, grietinę, pievagrybius, aliejuje pakeptus smulkintus svogūnus. Tada į kepimo indą, išteptą aliejum, dedame padažą, ant viršaus – žuvies gabaliukus.
Kepam ~15min 180C karščio orkaitėje.

Turėtų būti labai skanu su virtomis bulvėmis ;)

Skanaus :)

Šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė. Žuvų patiekalai”