Iškepus daug saldžių keksiukų visada šiek jaudinuos, kadangi yra tikimybė, kad jų nebus kam valgyt :) Mūsų namuose didesnės simpatijos jaučiamos mėsos patiekalams. Ir šiaip patiekalams, kurie nėra desertai [daugeliui turbūt pažįstama situacija, ar ne? ;) ] Taigi, pamačius, kad ši savaitė – keksiukų, pradėjau sukti galvą, kokius keksiukus kept, kad jie būtų mielai valgomi.
Ir štai, toks vegetariškas, bet [kaip sakė :) ] valgomas variantas.

Jam reikės:
1 3/4 puoduko miltų
2 šaukštų cukraus pudros
4 1/2 šauktštelių kepimo miltelių
2 puodukų susmulkintų šviežių špinatų
160g feta tipo sūrio
1/2 maltų šaukštelio muskato riešutų
1 kiaušinio, išplakto
3/4 puoduko pieno
1/3 puoduko sviesto, išsukto

Procesas:
Miltus, muskato riešutus ir kepimo miltelius sumaišyti. Taip pat dėti špinatus, fetos sūrį ir cukrų. Kitam dubeny sumaišyti sviestą, kiaušinį ir pieną. Abi mases sumaišyti, dėti į paruoštas keksiukų formeles. Kepti ~200C karščio orkaitėj, apie 20min.

Skanūs, drėgni, gaivūs keksiukai – prašom.

Skanaus!
Šaltinis: čia.

Viso kcal ~ 1881. Išeiga: 12 keksiukų. Vienam keksiuke ~ 156kcal.