Taigi, atėjo ir į mūsų namus Makaronų savaitė :) ir gerai. Kadangi makaronai – retas svečias rūtuliuko virtuvėj, tai bus progų tai ištaisyti ir išbandyti seniai užsižymėtus receptus.
Čia – visai netikėtas eksperimentas. Kai tenka atšildyti šaldymo kamerą ir joje randi lašišos gabaliuką bei šparaginių pupelių, pagalvoji: “o kodėl nepagaminus kažko su šiais abiem ingredientais kartu?”. Ir pagamini.
Kas pavyksta? Gardus, saldžiarūgštis, spalvotas padažiukas, labai skaniai valgomas su ryžių miltų makaronais.

Reikės:
makaronų

Padažiukui:
gabaliuko šviežios lašišos filė [neįsivaizduoju, kiek ten buvo.. gal kiek daugiau nei 150g..]
~150 šparaginių pupelių [naudojau šaldytas]
6 šaukštų grietinėlės [naudota buvo riebi]
keleto šaukštų pomidorų padažo
druskos, pipirų
sviestuko

Gaminam šitaip:
Į kepimo indą, tinkantį šildyti mikrobangų krosnelėj, dedam kelis nedidelius gabaliukus sviesto. Ten pat dedam lašišos filė, pabarstom druskyte, pipirais. Kepam mikrobangėj iki 4 min maksimaliu rėžimu.
Tuo tarpu paruošiam pupeles: jei tai bus šviežios, reikia jas apvirti. Aš naudojau šaldytas, pagal instrukcijas ant pakelio viriau gal 12min. Vėliau jas apkepam keptuvėj su šiek tiek sviestuko. Ten pat pilam grietinėlę, pomidorų padažą, susmulkinam išvirusią [iškepusią? nežinau, kaip tai pavadint] lašišą, dedam šalia kitų ingredientų. Paverdam porą minučių, kol padažas sutirštėja.
Dedam į lėkštutę makaronus, ant viršaus – padažiuko ir ragaujam.

Skanaus!