Labai mėgstu kepinius iš plikytos tešlos. O mano draugas mėgsta plikytinius su nesaldžiu įdaru. Aš taip pat nieko prieš :). Šįkart bandėm puikius, vieno kąsnio pyragaičius. Patiko.

Tešlai reikės:
4- 5 kiaušinių
stiklinės miltų
stiklinės vandens
100g sviesto

Įdarui reikės:
150g rūkyto kumpelio [arba filė. Mėgiamos mėsos]
trijų lydytų sūrelių. Tų, kvadračiukų, foliniam įpakavime :)
šaukšto citrinų sulčių
šiek tiek šviežių petražolių

Gaminsim šitaip:
Puode užvirsim vandenį, ištirpinsim ten sviestą. Tada supilsim piltus ir greitai maišysim, kol tešla sušoks į gumulą. Kai tai atsitiks, nukelsim nuo ugnies, šiek tiek paliksim atvėsti. Kai atvės, po vieną mušim kiaušinuką ir maišysim. Jei sudėjus 4 kiaušinukus tešla nenubėga nuo šaukšto, vadinas, reikės dar vieno..
Kai tešla paruošta, imam skardą, išklojam ją kepimo popierium, dedam po šaukštuką tešlos, paliekam tarpus, nes tešla kepdama labai pūsis.
Kepam ~220C karščio orkaitėj kol gražiai apskrunda.
Iškepusius sausainiukus atvėsinam.

Pasigaminam įdarą:
Dubenėly sumaišom sūrelius, mažais gabaliukais pjaustytą kumpį, citrinos sultis, petražoles. Viską susmulkinam blenderiu.

Atvėsusiuose sausainiukuose šiek tiek įpjaunam šonus. Įdarą dedam į kulinarinį švirkštą ir šiek tiek jo įšvirkščiam į kiekvieną sausainiuką.

Man įdaro šiek tiek liko. Bet nepražuvo – buvo tikrai skaniai panaudotas kaip užtepėlė ant duonos.

O patys sausainiukai tikrai šaunūs.

Skanaus!

receptas nusižiūrėtas buvo iš knygutės “Tešlos. Žurnalo “Kviečiu prie stalo” priedas”.