Retai kada kepu nesaldžius pyragus. Tikiu, be reikalo.. Juk jie būna tikrai skanūs.
Seniai norėjau išsikepti svogūnų pyragą, bet vis neradau tokio varianto, kuris man labai patiktų. Šita versija mane sudomino.

Reikėjo:
~250g šaldytos sluoksniuotos tešlos [arba tiek, kiek atrodo reikės iškloti kepimo indui. Priklausomai nuo norimo pyrago dydžio]

Įdarui:
4 svogūnų
2 kiaušinių
~200g sūrio
4 šaukštų majonezo
4 šaukštų grietinės
2 šaukštų miltų
aliejaus kepimui
druskos, pipirų

Gaminam šitaip:
svogūnus supjaustom žiedais ir kepam aliejuj kol apskrunda. Kai tai atsitinka, dedam miltus, išmaišom, kaitinam, kol viskas paruduoja. Gardinam pipirais, druska.
Kiaušinius išplakam, sumaišom su grietine, majonezu.

Kepimo formą išklojam kepimo popierium, tešlą šiek tiek pakočiojam, įklojam į kepimo indą. Užriečiam kraštus. Dedam svogūnus. Ant viršaus – pasiruoštą plakinį. Užbarstom tarkuoto sūrio.
Kepam iki 220C įkaitintoj orkaitėj kol gražiai apskrunda.

Labai skanu su sultiniu :)

Skanaus!

Šaltinis: “Darbštuolė” 2009 kovas.