Kai pamačiau šias Eglės pagamintas salotas, žinojau, kad vieną dieną būtinai jas pasigaminsiu. Tokios viliojančios atrodė. Ir šiandien buvo ta diena, kai pietums bandžiau būtent šį receptą. Be galo, nepaprastai, nuostabiai gardžios salotos. Super!! Kaip tik tai, ko reikėjo šią gražią, saulėtą dieną.
Ačiū, Egle, už receptą. Labai labai skanu.

“Kriaušių ir Roquefort sūrio salotos
2 porcijos

100 g salotų mišinio

20 g rucola salotų

1 kriaušė
80 g Roquefort (arba kito sūrio su mėlynuoju pelėsiu)

muscovado/ rudasis cukrus

truputį sviesto

2 v.š. balzaminio acto
6 v.š. alyvuogių aliejaus.

Sumaišyti salotų mišinį ir rucola salotas, išdėlioti į lėkštes. Išvalyti kriaušių sėklytes, supjaustyti griežinėliais arba kaip patinka. Keptuvėje ištirpdyti sviestą su ruduoju cukrumi, pakaitinti, sudėti kriaušių griežinėlius ir pakepti apie 1 min, kol kriaušių paviršius karamelizuosis. Apversti ir taip pat apkepti kitą pusę. Ant salotų lapų dėti karamelizuotus kriaušių griežinėlius, barstyti stambiais gabaliukais sutrupintą sūrį ir užpilti aliejaus bei balzaminio acto mišiniu. Druskos ir pipirų nereikia.

Aš naudojau romėniškas salotas, kitokių neturėjau. O visa kita pavyko puikiai. Nuostabūs pietūs!