Saulėta, nuostabi diena.. Na ką, skelbiu ir aš šašlykų sezoną atidarytą. Niekada nesu bandžius marinuoti mėsytės majoneze. Šiandien buvo pirmas kartas. Ir visai neskausmingas ;)) pavyko tiesiog puuuuuikiai. Garbės žodis, nesu valgius skanesnės keptos ant laužo vištienos.
Prie jos dariau eksperimentą: ant laužo keptos cukinijos. Taip pat nieko naujo, bet ne man. Niekada nesu tokiu būdu ruošus cukinijos. Pabandžiau: laaaabai patiko.

Marinatas – nieko naujo [beje, už receptą ačiū supermama.lt forumui :) ]
1kg mėsytės [vištienos krūtinėlių filė] naudojau:
vienos citrinos sultis

porą česnako skiltelių

2 vidutinio dydžio svogūnus [sutarkuot per tarką]
3 šaukštus majonezo

šaukštelį druskos ir pipirų

Mėsytę supjaustom gabaliukais, marinatui sumaišom ingredientus, pridedam vištieną, marinuojam keletą valandų šaldytuve.

Cukinijas ruošiau taip: nulupau odelę, supjausčiau griežinėliais, apšlaksčiau sojų ir Vorčesterio padažais. Taip pat palikau kelioms valandoms šaldytuve. Praėjus laikui mėsytė pastebimai suminkštėjo, net ėmiau nerimaut, kas čia bus, bet buvo gerai :)
Mėsytę kepiau suvėrus ant iešmų, cukinijas suvyniojau į foliją ir kepiau ant grotelių virš žarijų.

Nuostabūs pietūs gamtoje.
Skanaus!