Pabandžiau ir šiuos Jūratės blynelius. Puikūs :)
ačiū už receptą, kuris yra:

“Indiški blyneliai su sirupu – Malpua

Blyneliams reikės:

1 litro pieno
¼ stiklinės miltų
¼ stiklinės manų kruopų
aliejaus kepimui
šiek tiek pistacijų serviravimui

Sirupui:

1 stiklinės cukraus
1 stiklinės vandens
2 šaukštelių rožių vandens (nebūtina)
poros siūlelių šafrano (nebūtina)

1. Puode su storu dugnu užviriname pieną ir verdame ant vidutinės ugnies, kol jo pusė nuvirs. Karts nuo karto nepamirštame pamaišyti. Pienas taps šiek tiek tirštesnis ir švelniai gelsvos spalvos. Atvėsiname.

2. Keptuvėje sausai paskrudiname manų kruopas iki jos švelniai paruduos.

3. Sumaišome pieną, miltus ir manų kruopas kol nelieka gumuliukų ir leidžiame pastovėti apie pusvalandį. Tešla turi būti maždaug grietinės tirštumo, ir jei ji tampa per tiršta, galima įmaišyti šiek tiek pieno ar vandens.

4. Tuo tarpu pasigaminame sirupą. Stiklinėje verdančio vandens ištirpiname stiklinę cukraus. Indijoje mėgstama saldumynus pagardinti rožių vandeniu bei šafranu (nebūtina, jei neturite).

5. Įkaitiname puode arba gilioje keptuvėje aliejaus tiek, kad apsemtų blynelį. Indijoje kepimui yra naudojamas „ghee“ – išgrynintas sviestas. Pasemiame samtį tešlos ir pilame į aliejų sukdami ratu ir formuodami apvalų blynelį. Neišsigąskite, jei pasirodys, kad blynas prilipo prie dugno. Palaukite, kol jis šiek tiek apkeps (pradės keisti spalvą) ir tada lengvai jį atlaisvinkite nuo dugno. Krašteliams pradėjus šviesiai ruduoti, apverskite ir palaukite dar minutėlę, kol ir antroji pusė rusvai pageltonuos.

6. Nekepkite per ilgai, nes blyneliai pasidarys kieti.

7. Blynelį dedame ant lekštės ir aplaistome šiltu sirupu. Taip blynelius krauname vieną ant kito laistant sirupu ir vartant, kol jie pilnai jo prisigers.

8. Paprastai jie yra laikomi šiltai tame sirupe iki tol kol patiekiami ant stalo. Neturint tam galimybių, arba patiekiant kitą dieną, galima tiesiog pašildyti mikrobangų krosnelėje. Ant viršaus pabarstome susmulkintų pistacijų.”

Skanaus!