Kepenėlių valgiai – ne patys mano mėgstamiausi. Todėl retai imuosi juos gaminti. Šįkart virtuvėj šeimininkavo mano draugas. Čia – jo šedevras.
Idėja paimta iš “Darbštuolės”, 2008 vasario mėn. numerio.

Naudota buvo:
~400g vištų kepenėlių
50g lašinukų
svogūnas
2 obuoliai
0.5 stiklinės vištienos sultinio
šaukštas miltų ir du šaukštai pomidorų padažo
pipirai, druska

Gaminta taip:
Kepenėles nuplaunam, supjaustom gabaliukais. Svogūną susmulkinam, lašinukus supjaustom kubeliais. Įkaitintoj keptuvėj paspirginam lašinukus. Tada pridedam kepenėles, svogūnus, uždengus dangčiu kepam apie 3 minutes.
Obuolius sutarkuojam per stambią tarką, pasūdom, dedam pipiriukų, miltus, pomidorų padažą. Įpilam sultinį. Viską pilam į keptuvę su kepenėlėm ir kitais ingredientais. Kepam ant didelės ugnies apie 10 minučių.
Skanu su bulvių koše.

Skanaus!