Labai mėgstu sūrį. Visokį. O pelėsinį – ypač. Todėl pasilepinau ir pasidariau pelėsinio sūrio dieną. Gaminau labai gardžią sriubytę ir skanius pyragaičius.

Sriubos receptas, paimtas iš čia, yra toks:
Reikės:
~400 ml vištienos sultinio [naudojau iš kubelių..]
didelio svogūno
kriaušės
2 skiltelių česnako
pusės stiklinės baltojo sauso vyno
~150 g mėgstamo pelėsinio sūrio
150 ml plakamosios grietinėlės [nenaudojau]
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šaukšto sviesto.

Gaminau taip:
susmulkinau česnakus ir svogūnus, pakepiau juos svieste, kol pageltonavo.Tada nulupau, supjausčiau kubeliais kriaušę ir patroškinau porą minučių kartu su česnakais bei svogūnais. Visą keptuvės turinį supyliau į puodą, ten pat pyliau vištienos sultinį, užviriau. Supyliau vyną. Viriau apie 20min ant silpnos ugnies. Supjausčiau kubeliais sūrį [naudojau su mėlynu pelėsiu], dėjau į sriubą, išmaišiau. Sūris, deja, nenorėjo lydytis, todėl pasitelkiau pagalbon blenderį ir viską pertryniau. Sriuba yra patiekiama šalta, todėl atšaldžiau ją. Pati grietinėlės nenaudojau, tik pagardinau pipiriukais.
Tikrai gardi, gaivi sriubytė šiltai gražiai pavasario dienai.
Skanaus!

Na, o kitas receptas paprastas kaip 2×2, bet nepaprastai skanus :)
Reikės:
sluoksniuotos tešlos lakštelių
obuolių [kriaušės tiktų labiau, bet, gaila, neturėjau]
pelėsinio sūrio
kiaušinio plakinio aptepimui

Gaminam paprastai:
sluoksniuotą tešlą atšildom, kiek pakočiojam. Supjaustom kvadratėliais, dedam pelėsinio sūrio, obuolio skiltelę, užlankstom, aptepam kiaušinio plakiniu, dedam į kepimo popierium išklotą skardą ir kepam ~200C karščio orkaitėj, kol abskrunda.

Trapus pyragaitis su gardžiu iškepusio obuolio ir išsilydžiusio sūrio įdaru – puikus užkandis prie vyno.
Skanaus!