Jau seniai norėjau išbandyti kažką naujo su tofu [sojų varške]. Nesu gaminus nieko panašaus. Na, pyrago pagrindas, aišku, nieko naujo. Tokie pyragai – mano mėgiamiausi. Pagrindas – nuostabiai trapus ir tirpstantis burnoje, o įdaras.. Įdaras patiks tiems, kurie yra riešutų sviesto gerbėjai.

pagrindui receptą nusižiūrėjau iš čia. Ačiū :)

Naudojau:
200g miltų
125g [gal kiek daugiau] sviesto [naudojau margariną kepiniams]
2 trynius
60g cukraus pudros

Visus ingredientus sumaišom, išminkom tešlą, padedam šaldytuvan kokiam pusvalandukui ar ilgiau.

Vėliau tešlą išklojam į kepimo popierium išklotą indą [ko nepadariau ir ko vėliau labai gailėjaus..], suformuojam pyrago pagrindą, subadom šakute, kepam ~175C karščio orkaitėj iki 35 min., kol gražiai apskrunda.

Pyrago įdaras buvo ruošiamas iš:
~130g konditerinio šokolado
100g žemės riešutų sviesto
3 šaukštų sojos pieno
349g [visada šypsaus pamačius tokį kiekį] tofu [naudojau tokią]

Gaminam šitaip:
garų vonelėj ištirpinam šokoladą [galima tai daryt mikrobangų krosnelėj, bet aš taip nedarau], kai šis ištirpsta, pilam sojų pieną, išmaišom, nukeliam nuo garų, įmaišom žemės riešutų sviestą, tofu. Viską susmulkinam/išmaišom blenderiu. Pilam ant iškepto bei atvėsinto pyrago pagrindo. Paliekam šaltai bent valandai.

Recepto autorius buvo teisus – niekas net nepagalvojo, kad tai – pyragas su tofu.

Skanaus!