“52 Skanių Savaičių” projektui paskelbus apie Egzotiškų prieskonių savaitę, vis galvojau, kas tie egzotiški prieskoniai? Visgi galiausiai priėjau išvados, kad apskritai nelabai sutariu su prieskoniais, tad, pagalvojau, reikia keistis.
Interneto platybėse radau vieną marinatą, kuris patraukė mano dėmesį. Pagalvojau: “tiek įvairiausių prieskonių.. nei šis, nei tas..” O vėliau pagalvojau: “kodėl gi ne? Galbūt tai yra tai, ko man reikia:. Todėl pabandžiau.
Bet to, neseniai nusipirkau kumino, vis nesugalvojau, ką su juo nuveikti :) o čia jis ir naudojamas.

~600g mėsos [naudojau kiaulienos nugarinę]
reikės:
2 skiltelių česnako
šiek tiek čiobrelio, mairūno, raudonėlio, rozmarino, baziliko, šalavijo, petražolių/kalendros. Galima naudot skirtingas kombinacijas
šaukštelio raudono vyno acto
šaukštelio citrinų sulčių
šaukštelio kumino [paskrudinto keptuvėj be riebalų]
šaukšto aliejaus
šaukštelio vorčesterio arba sojų padažo
pipirų, druskos

Visus ingredietus sumaišom. Mėsą supjaustom norimo dydžio gabaliukais, užpilam marinatu, paliekam apie 2 valandoms.

Padažiuką dariau iš obuolių tyrelės, pomidorų padažo ir kelių lašų Tobasco padažo. Galvojau, toks padažiukas labiau tiks prie paukštienos, tačiau tiko ir čia.

Po jų, įkaitinam keptuvėj šiek aliejaus ir kepam ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda.
Paprasta. Tačiau tikrai gardu.

Skanaus!