Aš tikrai labai mėgstu žuvį. Vis norisi atrasti kokį skanų marinatą jai, ar kaip nors kitaip skaniai pasigaminti, bet juk yra sakoma, kad kuo paprasčiau paruošta žuvis, tuo ji skanesnė. Ir buvo taip, kad norėjau karpį patroškinti vyno ir grietinėlės padaže, bet įpylus vyno į keptuvę supratau, kad neturiu grietinėlės, o tik grietinės. Tai panaudojau ją. Nemaniau, kad bus taip gardu.

Naudojau:
nedidelį karpį
kelis šaukštus grietinės
pusę puoduko balto vyno
kelis šaukštus žuvies padažo
porą žiubsnių provanso žolelių

Gaminau šitaip:
žuvį supjausčiau, sumaišiau su prieskoniais. Keptuvėj įkaitinau šiek tiek aliejaus, apkepiau žuvytę, tada supyliau vyną, grietinę, žuvies sultinį. Uždengiau dangčiu ir troškinau keletą minučių. Vėliau nuėmiau dangtį ir dar kiek pakepiau. Turi nugaruot šiek tiek skysčio.
Žuvytė labai neįprasto skonio. Turbūt keistas derinys su provanso žolelėm, bet nepasakyčiau, kad nepatiko. Gardu. Su kalnu šviežių salotų.

Skanaus!