Ant mano virtuvės palangės stovi vazonėlis su mėtom. Kurias karts nuo karto puiku panaudoti pvz. kokiam mojito kokteiliukui :). Bet štai nepastebimai priaugo man visas vazonėlis mėtų. Pagalvojau: puiku, išbandysim kokį receptuką su mėtom. Išsirinkau būtent šį. Ir tikrai nepasigailėjau. Gardumėlis!!! Ir draugas sakė, kad jau seniai nėra valgęs tokios skanios vištienos.

O jai pasigamint reikėjo:
vienos vištos krūtinėlės filė
nedidelio ananaso
pusės stiklinės ananasų sulčių
kiek daugiau nei pusę stiklinės vištienos sultinio
nedidelio svogūno
šaukštelio kardamono, šiek tiek druskos, pipirų
poros šaukštų sviesto [vieno vištos apkepimui ir kito padažui]
vienos citrinos tarkuotos žievelės
šviežių mėtų lapelių

Gaminam šitaip:
Dubenėly sumaišom kardamoną, druską, pipirus, citrinos žieveles. Šiuo mišiniu įtrinam vištieną. Keptuvėj įkaitinam šaukštą sviesto, jame apkepam smulkintą svogūną. Kai šis paruduoja, dedam vištieną, nedideliais kubeliais pjaustytą ananasą. Kepam ~5min, kol iš visų pusių vištiena apskrunda. Tuomet supilam ananasų sultis, sultinį ir užverdam. Kai tai atsitinka, vištieną išimam į lėkštę, uždengiam dangčiu. Į padažą [būsimą :) ] dedam šaukštą sviesto, verdam, kol nugaruoja kiek skysčio, pabaigoj dedam mėtų lapelius. Paverdam dar minutę, užpilam padažą ant vištienos. Labai tinka su ryžiais. Niam :)

Skanaus, mielieji! :)

Idėjos šaltinis: čia.