Rabarbarų savaitei norėjau kepti trapios tešlos pyragą su rabarbarais ir varške. Kiek pagalvojus persigalvojau. Tokius pyragus daug kas kepa. Todėl dabar juoką kelia alternatyva, kurią pasirinkau: varškės apkepas su rabarbarais – tokius, matyt, kepa visi. Kaip ir prieš tai minėtus pyragus.
Vis tik, tai turėjo būti skanūs, sveiki ir nepiktybiniai pietūs. Tokie ir buvo.

Gaminau iš:
2 pokučių liesos varškės [po 180g]
250g rabarbarų
kiaušinio
dviejų šaukštų manų kruopų
galima dėti cukraus [aš naudojau šiek tiek saldiklio. Blogis, taip. ]

Procesas:
Rabarbarus nulupam, supjaustom gabaliukais, dedam į dunebėlį, užpilam verdančiu vandeniu, dedam cukraus [arba jo pakaitalo]. Paliekam pusvalandžiui. [beje, po to skystį labai skanu išgerti :)]
Kitam dubeny sumaišom varškę su kiaušiniu, manų kruopom, pusę stiklinės skysčio iš rabarbarų dubenio, išgrėbiam rabarbarus, viską sumaišom.
Indą ištepam šiek tiek sviestuko, pabarstom džiūvėsėliais. Pilam pasiruoštą apkepo masę, kepam 175C karščio orkaitėj kol gražiai abskrunda. Nepastebėjau, kada tai įvyko, kepiau gal valandėlę.
Štai ir viskas. Rūgštus, gaivus apkepėlis. Man buvo labai skanu su braškiniu jogurtu.
O ir sąžinė negraužia po tokių pietų. Visas apkepas ~500kcal ;)

na bet ką čia aš.
Skanaus!

o vis tik.. šaltinis čia.