Labai džiaugiuos, kad pabandžiau pasigamint šį desertą. Puikumėlis. Galvojau, kaip čia apibūdinti. Išgirdau būdvardį “skanus”. Tinka :))

Taigi, reikėjo:
keleto stiebų rabarbarų
šaukšto cukraus
poros šaukštų uogienės [naudojau braškių-rabarbarų. Labai tiko]
200g varškės kremo su vanile [galima naudot kitokią kreminę varškę]
125ml plakamosios grietinėlės

Sluoksniuotos tešlos pagaliukams tik:
lakštelio ar dviejų sluoksniuotos tešlos

cukraus
cinamono [nebūtina]

Gaminau šitaip va:
Sluoksniuotą tešlą atšildžiau, apibarsčiau cukrum, cinamonu, supjausčiau neplačiom juostelėm. Kepiau iki 200C įkaitintoj orkaitėj kol gražiai parudavo.

Rabarbarus nulupau, supjausčiau, išviriau vandeny, pasaldintame šaukštu cukraus. Nukošiau, rabarbarus dėjau į dubenėlį, pridėjau uogienės ir pasidarbavus blenderiu gavau gražią vientisą tyrelę. Vanduo, likęs nuo virtų rabarbarų gali būti [ir, sakyčiau netgi turi būti] panaudotas, t.y. skaniai išgertas :)
Grietinėlę išplakiau, pridėjau varškę, viską gerai išmaišiau. Rabarbarų tyrelę pyliau į stiklines, ant viršaus su konditerinių švirkštu užpurškiau grietinėlę. Įsmeigiau išsikeptus pagaliukus – puikus panaudojimas – su jais ir valgoma, nereikia šaukštelių :)

Taigi toks tas desertas. Gardu.

Skanaus!!