Kažkaip įdomiai čia viskas.. Dar vakar Jums guodžiaus, kad nemoku kepti tortų, o šiandien dedu jau antrą iš eilės torto receptą..
Būna gi tokių dienų, o kartais smagu save [ir kitus] nustebinti.

Torto receptas, vėlgi, iš “Darbštuolės”. Tai – dar vienas [ir turbūt paskutinis] tortas, kurio nuotrauką ten pamačius žinojau, kad gaminsiu :))

Ir gaminau. Nėra labai gražus [vis neprisiruošiu nusipirkt normalios formos tortui], bet skanus, gaivus ir toks, kokie man patinka. Nesu standartinių tortų mėgėja, na tokių, kur būna daug biskvitinių papločių ir kurie būna pertepti riebiais kremais. Tai čia toks tortukas ‘pagal mane’.

Gamintas iš:
Biskvitas:
5 šaukštai miltų
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
[galima gamint pagal savo mėgstamą receptą. Šitas man kažkaip nelabai patiko..]

Grietinėlės sluoksnis:
200ml plakamos grietinėlės
50ml vaisinio likerio
70g cukraus pudros
20g želatinos

Želės sluoksnis:
2 pakelių želė [naudojau braškinius]

Gaminam šitaip:
Biskvitui tešlą sumaišyti iš išvardintų produktų. Kepti sviestu išteptame[arba išklotame kepimo popierium] inde, ne daugiau 20 min, 180C temperatūros orkaitėj. Iškepusį biskvitą atvėsinti, dėti į torto formą [biskvitas, beje, bus labai plonas. Tai – normalu.].
Želatiną brinkyti nedideliam kieky vandens ~20min. Vėliau ištirpinti vandens vonelėje, atvėsinti.
Grietinėlę išplakti. Sudėti cukraus pudrą, supilti likerį, ištirpintą želatiną, viską darkart išplakti. Pilti ant biskvito. Atvėsinti.

Vėliau želė ištirpinam karštam vandeny [naudojau beveik dvigubai mažiau vandens nei nurodyta rekomendacijose], dedam šaltai, kad atšaltų. Prižiūrim, kad visiškai nesusitingtų. Kai pastebim, kad pradėjo stingt, gerai ją išplakam su mikseriu. Supilam ant sustingusio grietinėlės sluoksnio.
Jei norim, galim papuošti. Nors ir nepuoštas, tikiu, gražiai atrodys. Tie želė burbuliukai, mm.. :)

Tai toks va tas torčiukas :)